Onze Protheses

onze prothesesEen gebitsprothese is individueel maatwerk
Wij weten als geen ander dat een zorgvraag vrijwel altijd op een onverwacht moment komt. Daarom zijn wij u in de weekenden of in de avonduren ook graag van dienst.

Een gebitsprothese bestaat er in verschillende uitvoeringen, ook heeft ieder persoon zijn eigen voorkeuren.

In onze praktijk kunnen we diverse soorten gebitsprotheses voor u maken. Samen kijken we naar wat voor vorm tanden en kleur we gaan gebruiken. In de pasfase kunt u het eindresultaat al zien in was
en kan de prothese verder geïndividualiseerd worden naar uw wensen.

Hieronder ziet u een lijst met de meest voorkomende protheses.

Een conventionele gebitsprothese
De reguliere prothese is een normale volledige prothese, dit kan zowel een boven en onderprothese zijn maar ook alleen een volledige boven of onder prothese. Een volledige gebitsprothese wordt altijd voor 75% vergoed vanuit uw basisverzekering. Met een aanvullend verzekeringspakket is er meestal een volledige vergoeding.

 

Een implantaatgedragen gebitsprothese
In samenwerking met een deskundig implantoloog of kaakchirurg kunnen we voor u een implantaatprothese vervaardigden. Ook kan een prothese op bestaande implantaten voor u worden gerealiseerd. Dit gebeurt dan nadat er een controle op de bestaande implantaten heeft plaatsgevonden. Hoewel de behandeling grotendeels wordt vergoed vanuit uw basisverzekering, wordt er altijd een machtiging aangevraagd bij uw zorgverzekeraar, zo blijft duidelijk of u zelf iets moet bijbetalen aan uw nieuwe prothese.

Een immediaatprothese
De immediaatprothese wordt vervaardigd indien er nog een aantal eigen tanden en/of kiezen zijn en deze verwijderd moeten worden. Dit gebeurt in samenwerking met de tandarts die de tandheelkundige behandeling uitvoert, dit kan uw eigen tandarts zijn of wij sturen u door naar een tandarts waar we mee samen werken. De immediaatprothese is een noodgebit en zal door het slinken van het kaakbot meerdere malen moeten worden opgevuld. Deze mag dan ook na 1 jaar worden vervangen door uw definitieve prothese. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden bij u zorgverzekering als de conventionele verzekering.

Een gedeeltelijke/partiële- of frameprothese
Een gedeeltelijke prothese kan een frameprothese maar ook een kunststof plaatje zijn. Een frameprothese is een prachtige oplossing voor de langere termijn, het is een metalen basis waarop de tanden worden vastgezet. Deze metalen basis zit vast met haakjes om u eigen tanden en kiezen.

Doordat de basis van een hoogwaardig metaal is wat erg sterk is, kan deze klein worden uitgevoerd. Hierdoor blijft het verhemelte grotendeels vrij en behoudt u meer van uw smaak-, en temperatuurgevoel.
Door de sterkte van het metaal is de prothese minder gevoelig voor breuk dan een kunststofprothese
Een gedeeltelijke/partiële kunststofprothese is geheel van kunststof en bedekt vaak heel het verhemelte.
Deze prothese zit eventueel met gebogen haakjes om uw eigen tanden heen. Het is makkelijk om een dergelijke prothese later uit te breiden indien dat nodig is.

Vergoeding
Voor vergoeding van een gedeeltelijke /partieel prothese of frameprothese is een aanvullende zorgverzekering noodzakelijk. Informeer bij uw zorgverzekering voor uw jaarlijkse vergoeding!
Mocht u een offerte willen hebben dan verzorgen we deze graag voor u.

Wij werken samen met tandartsen die voor u een gebitscontrole uit kunnen voeren. Zo wordt ook direct bekeken of de basis goed is voor een frame. Ook is een samenwerking met uw eigen tandarts uiteraard mogelijk.

Verwijzing
Voor een volledig kunstgebit heeft u geen verwijzing nodig van bijvoorbeeld een tandarts en kunt u altijd langskomen.

Wilt u een gedeeltelijke, frame- of overkappingsprothese op implantaten van een tandprotheticus?
Vraag dan uw tandarts of implantoloog voor een verwijzing naar ons.

Heeft u geen tandarts?
Neem gerust contact met ons op wij helpen u hiermee graag verder.