Niels Jooren, uw tandprotheticus

Even voorstellen
Niels Jooren (1977) is een echte Roosendaler, hij is er geboren en getogen. Nog steeds is hij woonachtig in Roosendaal.

Niels staat volop in het leven en is op meerdere terreinen onderlegd. Zijn grootste passie is het vervaardigen van sieraden. Het maken van ringen, oorbellen en armbanden met de allergrootste precisie maakt dat hij van zijn hobby zijn werk heeft kunnen maken.

De nauwkeurigheid en het handwerk die komen kijken bij het vervaardigen van juwelen komen ook goed van pas bij het maken van een gebitsprothese op maat.

Opleidingen
Via de St. Michel Mavo en het Baronie College kwam hij terecht op de vakschool in Schoonhoven waar hij zijn vijfjarige opleiding tot goudsmid, juwelier en edelsteenkundige succesvol afrondde.
Hierna studeerde hij door aan de vijfjarige tandtechnicusopleiding aan de IVT in Nieuwegein met de specialisatie prothesetechnicus. Om de aansluiting te maken tussen vervaardiging en behandeling heeft Niels de vierjarige opleiding tandprotheticus gevolgd aan de Hogeschool in Utrecht.

Loopbaan
Tijdens zijn studie werkte Niels bij een gerenommeerde tandprotheticus in Rotterdam waar hij de kneepjes van het vak leerde en zo zijn technische vaardigheden uitbreidde. Na enkele jaren maakte Niels de overstap naar een middelgroot tandtechnisch laboratorium in Rotterdam, waar hij na enkele jaren afdelingschef werd van de prothese-afdeling en werkte voor meer dan 40 tandartspraktijken.

Tijdens de opleidingen liep Niels onder meer stage bij de afdeling Bijzondere tandheelkunde aan het Erasmus MC in Rotterdam en maxillofaciale prothetiek bij de Daniel de Hoed kliniek en diverse tandprothetische praktijken. Inmiddels werkt Niels al jaren als tandprotheticus in diverse tandartspraktijken en voert hij ook een eigen praktijk aan huis.

Beroepsprofiel tandprotheticus
Een tandprotheticus is de specialist voor het aanmeten en vervaardigen van alle protheses die uit de mond te nemen zijn. Tandprotheticus is een beschermde titel en een eerstelijns zorgverlener.
Vanaf het eerste bezoek tot aan het plaatsen van de prothese werkt de tandprotheticus zelfstandig aan uw kunstgebit. Hiervoor heeft hij zowel de nieuwste technische kennis als medische en biologische kennis tot zijn beschikking.

Een tandprotheticus werkt volgens een beroepscode en voldoet aan de kwaliteitseisen welke opgenomen zijn in de wet B.I.G. (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). De tandprothetische behandelingen zijn opgenomen in de Mondzorg van de Nederlandse Basiszorg verzekering.